Пловдивският Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение, наложена от Районния съд в

...
Пловдивският Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение, наложена от Районния съд в
Коментари Харесай

Пловдивският окръжен съд потвърди: Айше, обвинена в малтретиране над детето си, остава в ареста

Пловдивският Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение, наложена от Районния съд в Пловдив, и остави за непрекъснато в ареста Анка Михайлова. Жената беше упрекната в малтретиране на детето си, което към момента е в доста тежко положение.
Прочетете още
Държавното обвиняване съобщи, че доказателствата сочат точно Анка Михайлова за причинител на закононарушението, в което е упрекната. На последващо място прокурорът счете, че е налице заплаха тя да извърши и друго закононарушение, в случай че мярката й бъде променена в по-лека.

Както TrafficNews заяви по-рано, още един юрист се причисли към отбраната на обвинената. Това е юрист Димитър Будаков. Той посочи, че при тези условия няма никаква заплаха Анка да извърши друго закононарушение, с цел да бъде арестувана. Той счита, че определението е незаконосъобразно.

“Жена, която се е грижила ужасно за детето си, пищяла е като ненормална и да вдигнала на крайници целия квартал, с цел да ѝ се окаже помощ, не е допустимо съзнателно да нанесе тежка телесна щета. Няма никакви доказателства за директен предумисъл, ” добави още отбраната Будаков. По думите му подовата настилка, на която дребната Севда е паднала е теракот и съгласно него точно поради това се е получил въпросният хематом.

На днешното съвещание юрист Желязко Почев и юрист Снежанка Почева още веднъж поддържаха тезата, че първоинстанционният съд погрешно е наложил най-тежката мярка за неотклонение. Те считат, че би трябвало да се вземе под внимание разпитаните голям брой очевидци, от които същите са декларирали, че обвинената е гледала съвършено детето си. Защитата добави още, че към момента няма доказателства за механизма на травматичните увреждания. Затова те пожелаха от магистратите по-лека мярка за неотклонение, а точно “домашен арест ”.

Съдът обаче сподели доводите на първата инстанция и остави Анка Михайлова в ареста, като определението е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.

Припомняме, че  TrafficNews  заяви първи за случая. Момиченцето беше признато в интензивно поделение на УМБАЛ " Свети Георги " в доста тежко състояние- с черепно- мозъчна контузия, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания.

Айше е осиновила Севда преди 1 година. Тя произлиза от заможно семейство. Родителите й имали магазин за облекла в квартала, само че умряли, оставяйки й съществено завещание. Тя самата дълги години работила в чужбина и също икономисала пари. " Нямаше брачен партньор и реши да осинови детенцето. Не сме я виждали с мъж, тук в жилището не са идвали мъже " настояват съседи. Според тях била доста хубава жена. " Имаше си злато, имаше си всичко " установяват те. 

След като е осиновила детето, Айше не е работела, сама се е грижила за момиченцето. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР